14 Kasım 2014 Cuma

MOZAİK PASTA

 
 
MALZEMELER
 
  • 2.5 paket pötibör bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • 125 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  •  
    HAZIRLANIŞI
     
    Bisküvileri elinizle ufak parçalar haline getirin cevizi de ekleyin. Şeker, süt, un tereyağını ve kakaoyu ufak bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırın ki katılaşmasın. Ocağı kapatın ve sosumuz biraz ılısın. Sürekli karıştırın bu arada. Sosumuzu bisküvilere ekleyip hızlıca karıştırın.
    Alüminyum folyo üzerine boşaltıp iki tarafından ortaya doğru katlayarak ve elinizle sıkıştırarak üçgen şeklinde getirin. Her tarafını kapladıktan sonra buzluğa koyup, en az 2 saat buzlukta bekletin. Servis etmeden yarım saat kadar önce buzluktan çıkarın. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder