13 Kasım 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTAM

 
Çikolatalı bir pastaya hayır diyen insanlara tuhaf gözle bakarım hep. NE DEMEK HAYIR?!! Neyse çikolatalı pasta candır yemeyen kaybeder.

Çikolatalı Pasta Tarifi için malzemeler

4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
Krema için;
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao

Çikolatalı Pasta Tarifi

Pastamızı yaparken önce kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta ile şekeri köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla su, süt, damla çikolata, vanilya koyarak çırpmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Yağlanmış kalıba kek hamurumuzu dökelim ve 180 derecede 30 dakika pişirelim. Ayrı bir yerde kremamızı pişirmeye başlayalım. Su, şeker, nişasta, kakaoyu karıştırarak pişirelim. Başka bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve kremaya ekleyerek iyice çırpalım. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra yatay olarak keselim. Arasına krema sürelim ve diğer keki koyarak tamamen krema ile kaplayalım. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder