MALZEMELER
4 yumurta
200 gram şeker
200 gram oda sıcaklığında tereyağ
Bir tutam tuz
200 gram un
1 paket kabartma tozu
100 gram kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı süt
4 paket çikolatalı draje
İç Harcı İçin: krem şanti
Draje Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi
Küçük bir kasede yumurta sarıları ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üstüne yağı katalım ve güzelce beyaz bir krema haline gelene dek çırpalım. Ayrı bir kabın içerisine kakao, un, kabartma tozu ve tarçını katarak karıştıralım. Yumurtalı harcı bu karışıma katarak karıştırmaya devam edelim.
Hamur katılaşmaya başladığın da sütünü de ilave ederek çırpalım. Çırpma işlemini mikser ile yaparsak daha iyi olur.
Yine küçük bir kasenin içine yumurta beyazını ve bir tutam tuzu ilave edip çırpalım.
Hazırladığımız bu harcı da hamur karışımına katalım ve çırpmaya devam edelim.
Kek hamurunu yuvarlak kek kalıbının içini hafifçe yağlayıp unladıktan sonra kalıba dökelim.
Isıtılmış fırında ilk olarak düşük derecede, kek hamuru kabardıktan sonra derecesini yavaş yavaş yükselterek yaklaşık 30 dk kadar pişirelim. Pişen kekin üstüne bir havlu ile kapatarak 15-20 dk kadar dinlendirelim. Dinlenen hamuru 3 kat olacak biçimde 3 eşit parçalarda kesin.
Krem şantileri sütünü biraz daha az katmak şartı ile çırpalım. Amacımız koyu bir krema olmasını sağlamak. 3 katlı kek hamurunun ilk katına krem şantiyi sürelim, ve ardından ikinci keki üstüne kapatıp ve onunda üstünü krem şanti sürelim. Son kekinde üstüne kapatalım ve pastanın her yerini krem şanti ile kaplayalım. Çikolatalı drajeleri pastanın her yerine sıralı olarak dizelim. Pastayı 30 dakika kadar buz dolabında dinlendirelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun :)
4 yumurta
200 gram şeker
200 gram oda sıcaklığında tereyağ
Bir tutam tuz
200 gram un
1 paket kabartma tozu
100 gram kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı süt
4 paket çikolatalı draje
İç Harcı İçin: krem şanti
Draje Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi
Küçük bir kasede yumurta sarıları ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üstüne yağı katalım ve güzelce beyaz bir krema haline gelene dek çırpalım. Ayrı bir kabın içerisine kakao, un, kabartma tozu ve tarçını katarak karıştıralım. Yumurtalı harcı bu karışıma katarak karıştırmaya devam edelim.
Hamur katılaşmaya başladığın da sütünü de ilave ederek çırpalım. Çırpma işlemini mikser ile yaparsak daha iyi olur.
Yine küçük bir kasenin içine yumurta beyazını ve bir tutam tuzu ilave edip çırpalım.
Hazırladığımız bu harcı da hamur karışımına katalım ve çırpmaya devam edelim.
Kek hamurunu yuvarlak kek kalıbının içini hafifçe yağlayıp unladıktan sonra kalıba dökelim.
Isıtılmış fırında ilk olarak düşük derecede, kek hamuru kabardıktan sonra derecesini yavaş yavaş yükselterek yaklaşık 30 dk kadar pişirelim. Pişen kekin üstüne bir havlu ile kapatarak 15-20 dk kadar dinlendirelim. Dinlenen hamuru 3 kat olacak biçimde 3 eşit parçalarda kesin.
Krem şantileri sütünü biraz daha az katmak şartı ile çırpalım. Amacımız koyu bir krema olmasını sağlamak. 3 katlı kek hamurunun ilk katına krem şantiyi sürelim, ve ardından ikinci keki üstüne kapatıp ve onunda üstünü krem şanti sürelim. Son kekinde üstüne kapatalım ve pastanın her yerini krem şanti ile kaplayalım. Çikolatalı drajeleri pastanın her yerine sıralı olarak dizelim. Pastayı 30 dakika kadar buz dolabında dinlendirelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder