14 Kasım 2014 Cuma

KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
75 gr. tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
İçi için:
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
3 tane muz
2 kaşık damla çikolata
2 kaşık kırılmış fındık

Hazırlanışı

Şekeri ile yumurtaları çırpın.
Üzerine yumuşamış tereyağı, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp yayın. 170 derecelik fırında pişirin.
Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm. bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun.
Yalnız düz bir şekilde ve tabanı parçalamadan kekin yarı kısmına kadar oymalısınız..
Oyduğunuz kısma ikiye kesilmiş muzları yerleştirin.
Krem şantiyi sütle çırpıp içine fındık ve damla çikolata (yada çikolata parçası) katıp bu karışımı sadece muzların üzerine koyun.
Oyduğunuz kekin parçalarını ufalayın ve krem şantinin üzerine tamamen kapatacak şekilde ekin. hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın.
En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder