ÇİLEKLİ CHEESECAKE
Malzemeler
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 300 ml krem
- 500 gram krem peynir
- 100 gram şeker
- 1 adet limon suyu
- 800 gram çilek
- 10 gram toz jelatin
HAZIRLANIŞI
Cheesecake kalıbınızı yağlayın.
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda çekip erimiş tereyağı ile karıştırıp kek kalıbına döşeyin.
Buzdolabında soğutun.
Kremayı mousse kıvamında çırpıp soğutun.
Ayrı bir kapta şeker ve krem peyniri çırpın.
400 gram çileği blenderda püre haline getirin.
Limon suyu ile birlikte ufak bir sos tenceresinde ısıtın.
Ateşten alıp toz jelatini ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Krem peynirli harç ile jelatinli çilek püresinin birbirine karıştırılmadan önce aynı oda ısısında olması gerekiyor.
3/4 su bardağı ölçüsünde çilekli harçtan krem peynirli karışıma ekleyip karıştırın(kalan 1/4 kısmı chessecake 'in üzeri için saklanacak).
Çırpılmış kremayı ekleyip bisküvi tabanına dökün ve buzdolabında en az 1 saat kadar soğutun.
Soğuyan cheescake'in üzerine kalan 1/4 su bardağı çilekli püreyi dökün ve 1 gece buzdolabında bırakın.
Üzerini çilek ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder