14 Kasım 2014 Cuma

ÇİLEKLİ CHEESECAKE



Malzemeler
  • 250 gram yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 300 ml krem
  • 500 gram krem peynir
  • 100 gram şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 800 gram çilek
  • 10 gram toz jelatin
 
HAZIRLANIŞI
 
  • Cheesecake kalıbınızı yağlayın.
  • Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda çekip erimiş tereyağı ile karıştırıp kek kalıbına döşeyin.
  • Buzdolabında soğutun.
  • Kremayı mousse kıvamında çırpıp soğutun.
  • Ayrı bir kapta şeker ve krem peyniri çırpın.
  • 400 gram çileği blenderda püre haline getirin.
  • Limon suyu ile birlikte ufak bir sos tenceresinde ısıtın.
  • Ateşten alıp toz jelatini ekleyip karıştırın ve kenara alın.
  • Krem peynirli harç ile jelatinli çilek püresinin birbirine karıştırılmadan önce aynı oda ısısında olması gerekiyor.
  • 3/4 su bardağı ölçüsünde çilekli harçtan krem peynirli karışıma ekleyip karıştırın(kalan 1/4 kısmı chessecake 'in üzeri için saklanacak).
  • Çırpılmış kremayı ekleyip bisküvi tabanına dökün ve buzdolabında en az 1 saat kadar soğutun.
  • Soğuyan cheescake'in üzerine kalan 1/4 su bardağı çilekli püreyi dökün ve 1 gece buzdolabında bırakın.
  • Üzerini çilek ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun :)
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder