14 Kasım 2014 Cuma

ANANASLI CHEESECAKE

Malzemeler

  • 60 gram tereyağı
  • 2 su bardağına yakın yulaflı bisküvi
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın

Harç için:

  • 350 gram krem peynir
  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Süsleme için:

  • 3 dilim konserve ananas (1 dilim 8`e kesilmiş, 2 dilim 6`ya kesilmiş)
  • Kiraz şekerlemesi
  • Taze ananas yaprağı
  • 1/4 su bardağı kayısı reçeli ya da marmeladı

HAZIRLANIŞI

20 santim çapındaki pasta kalıbı yağlanır.
Fırın 175 derecede ısıtılır.
Yulaflı bisküvi, eritilmiş tereyağı ve tarçın blendardan geçirilip hazırlanan karışım pasta kalıbının altına 2-3 mm kalınlığında serilir.
İç harcı için krem peynir, şeker, yumurta, un ve vanilya derin bir kap içinde karıştırılarak pürüzsüz bir kıvama getirilir.
Karışım hamurun üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir.
Pişen cheesecake soğumaya bırakılır ve kalıbın kenarları açılarak dilimlenir.
Ananas dilimleri cheesecake'in üzerine önce 6 parçaya kesilen dilimler sonrasında 8 parçaya kesilmiş dilimler yerleştirilir ve dilimlerin ortasına kiraz şekerlemeleri koyularak süslenir.
Eriyene kadar su ile karıştırılan marmelat bir fırça yardımı ile dilimlerin üzerine sürülerek servis edilir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder