14 Kasım 2014 Cuma

ÇİLEKLİ RULO PASTA

 


Malzemeler

Keki İçin:

•    1 çay bardağı un
•    1 çay bardağı toz şeker
•    yarım paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    yarım çay kaşığı tuz
•    3 yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması İçin

•    500 ml krema
•    1 yemek kaşığı toz şeker
•    250 gr çilek
•    2 yemek kaşığı çilek reçeli


HAZIRLANIŞI

1.   Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaselere ayırın.
2.   Yumurta aklarını çırpma kabında çok az tuzla kar haline gelene kadar çırpın.
3.   Başka bir kapta yumurta sarılarını toz şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.
4.   Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yumurta sarılarının üzerine ekleyin.
5.   Unu karışıma iyice yedirene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
6.   Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını da bu karışıma ekleyerek akları söndürmeden yavaşça karıştırın.
7.   Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve kek hamurunu içine yayın.
8.   Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin.
9.   Kekiniz pişerken, kremayı 1 kaşık şekerle çırpın.
10  Kek piştikten sonra yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve üzerine ıslak bir bez örtün.
11. Kek soğuduktan sonra açın ve üzerine çilek reçelini sürdükten sonra çırpılmış kremanın yarısını sürün.
12. Çilekleri dilimleyip kekin kenarına üç sıra halinde dizin ve tekrar rulo yapın.
13. Geriye kalan kremadan üzerini süslemek için biraz ayırın ve geri kalanını kekin dışına sürün.
14. Buzdolabı poşetinin ucunu iğne deliği kadar açın ve ayırdığınız kremayı içine koyup pastanın üzerine sıkarak şekil verin.
15. Kalan çileklerle de pastanın üzerini süsleyin.
16. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder